رئیس اتاق بازرگانی ایران با اشاره به رتبه ۱۲۳ ایران در داشتن مقررات زائد دنیا اظهار داشت: دولت پیش نویس برنامه ششم را تهیه کرده که در آن تدابیر خوبی اندیشیده شده است.
به گزارش گروه اقتصادی "خبرگزاری دانشجو"، غلامحسین شافعی در نشست هیئت نمایندگان اتاق ایران اظهار کرد: در پیش نویس برنامه ششم حضور بخش خصوصی در کمیسیونها گنجانده شده است و قرار است اتاق بازرگانی، اتاق اصناف و اتاق تعاون در کنار هم و به اتفاق برنامه ششم را مورد بررسی قرار داده و نظرات بخش خصوصی را به دولت اطلاع دهند.
وی ادامه داد: آنچه که باید در برنامه ششم مورد توجه قرار گیرد نگاه منطقهای است و نمیتوان برای تمام نقاط کشور نسخهای واحد ارائه کرد.
این فعال اقتصادی یادآور شد: مشارکت تمام استانها می تواند در اجرا و توسعه متوازن تأثیرگذار باشد.
وی افزود: باید شیوهای اتخاذ شود که نه تنها مسئله درآمد مدنظر باشد بلکه هزینهها، اجرا و تدوین قوانین مورد نظر باشد.
او افزود: در بسیاری از مجامع نمایندگانی از اتاق حضور دارند که پیشنهاد میشود از نمایندگان هیئت رئیسه در کمیسیونها استفاده شود. در کنار آن باید به یک نکته اشاره شود که در این جلسات نباید غیبت افرادی که حضور ندارند انجام شود.
رئیس اتاق بازرگانی ایران تأکید کرد: مقررات زیاد پیدایش پدیدههای منفی را به همراه دارد. نخستین اثر وجود مقررات زیاد رویگردانی برخی از فعالان اقتصادی از فعالیت رسمی و شفاف بوده است.
شافعی تأکید کرد: هرچه قوانین مبهم و تفاسیر بیشتر باشد فساد اداری مالی زیاد خواهد شد که فساد عامل توسعه نیافتگی و مشکلات اقتصاد است.
وی پیشنهاد کرد: زمانی میتوانیم به نتیجه مطلوب در زمان معین دست یابیم که کار معکوس صورت گیرد.
شافعی تصریح کرد: باید لایحهای تدوین شود و مقررات بی فایده حذف شود که این فعالیت در کشورهای دیگر تجربه خوبی به همراه داشته است.
رئیس اتاق بازرگانی ایران در پایان گفت: روش موجود سالها به طول خواهد انجامید تا به نتیجه مطلوب دست یابیم که در این رابطه معاونت اقتصادی اتاق بازرگانی ایران به دنبال مطالعه و همفکری برای ارائه مدل جدیدی است.